Lolita de Vladimir Nabokov


Lolita (Ed. 2011)

Din cauza subiectului sau extrem de socant – pasiunea morbida a unui barbat matur pentru o fetita de doispre­zece ani –, romanul Lolita a fost respins de editori, fiind publicat in Statele Unite abia dupa aparitia sa in Franta. Construita pe schema mitologica a povestirilor cu fauni si nimfe, Lolita este insa, inainte de toate, un poem de dragoste inchinat limbii engleze si posibilitatilor sale expresive.

Poveste a iubirii obsesive si blestemate a lui Humbert Humbert pentru nimfeta Dolores Haze, capodopera lui Vladimir Nabokov a fost, pe rind, carte interzisa, roman scandalos, obiect de cult, pentru a deveni apoi un roman clasic al secolului XX.
Cartea a stat la baza a doua celebre ecranizari, prima in regia lui Stanley Kubrik, cu James Mason in rolul principal, a doua sub bagheta regizorala a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons in rolul lui Humbert Humbert.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Lolita de Vladimir Nabokov

  1. Nicole zice:

    Am citit cartea.Mi-a placut destul de mult atmosfera ei generala, dar sunt intr-un fel ciudate personajele cartii.[cred ca asta a fost si intentia autorului]

  2. Roman Diana Manuela zice:

    intentionez sa-mi cumpar carte asta. am tot auzit vorbindu-se despre acest personaj. si e chiar ieftina, putin peste 15 lei. imi place ideea celor de la polirom privind colectia top 10+ . multe titluri cunoscute la pret accesibil. bravo!

  3. Sayuki zice:

    Singurul lucru care m-a atras vreodata la cartea asta e titlul, pentru ca ma duce cu gandul direct la stilul gotic lolita, pe care il ador. Dar atat, deci nu prea cred ca voi citi cartea..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s