Momentul nostru infinit – impresii


Momentul nostru infinit

 

Autor:  Lauren Myracle

Titlu original: The Infinite Moment of Us

Traducerea: Shauki Al-Gareeb

Editura: Trei

Colectia: Young Fiction Connection

Numar de pagini: 294

 

Coperta cărţii:

De când se ştie, ţelul lui Wren Gray a fost să-şi mulţumească părinţii. 
Lucrucare nu a deranjat-o, dimpotrivă.
Acum însă a împlinit 18 ani şi simte nevoia să-şi împlinească propriile dorinţe… doar că nu prea ştie care sunt.

În schimb, Charlie Parker ştie exact care e dorinţa sa cea mai mare. Charlie e un băiat blând cu un trecut dureros – şi a iubit-o pe Wren de când a văzut-o prima dată. Dar o fată ca Wren nu s-ar îndrăgosti niciodată de un tip ca el.

Şi totuşi… unele lucruri sunt scrise în stele.

 

Povestea:

Wren Gray este o adolescentă model, în cei optsprezece ani ai săi a făcut exact ceea ce parinții ei i-au cerut, i-a mulțumit de fiecare dată – a luat cele mai bune note, a mers în vacanțele alese de părinții ei chiar dacă nu i-a plăcut acest lucru și a urmat cursurile recomandate de aceștia. Acum însă vrea să aleagă singură ceea ce va face, să devină stăpână pe propria-i viață.

Charlie Parker este un băiat ce a fost nevoit de mic să se descurce pe cont propriu, viața lui nu a fost ușoară, însă greutățile l-au transformat într-un tânăr responsabil ce știe exact ceea ce își dorește de la viață.

Charlie este îndrăgostit de Wren însă nu speră ca între ei să existe mai mult, pentru că fac parte din lumi diferite.

Cu toate acestea unele povești de iubire sunt scrise în stele și nimic nu poate sta în calea destinului.

Impresii:

Citind sinopsisul acestei cărți m-am așteptat la o poveste de dragoste adolescentină plină de romantism, însă nu a fost exact ceea ce mă așteptam eu.

Povestea pornește de la o premisa bună – doi adolescenți ce aparțin unor clase sociale diferite, cu experiențe de viață diametral opuse ce se îndrăgostesc și reușesc să depășească toate piedicile ce le stau în cale, își oferă reciproc lecții de viață, reușesc să se maturizeze și în cele din urmă să-și clădească un viitor împreună.

Cam aceasta este povestea, însă pentru mine nu a funcționat așa cum ar fi trebuit. Pe parcursul  lecturii am început să-mi pierd interesul și în cele din urmă să nu-mi mai peste de personaje.

Wren mi s-a părut mult prea debusolată, confuză și chiar egoistă, iar până la sfârșit nu am reușit să empatizez cu personajul acesta.

Charlie a fost mult mai credibil, mai stabil, cred că a fost singurul personaj din carte care a reușit să îmi atragă atenția și simpatia.

În fine povestea nu a reușit să-mi atingă acea coardă sensibilă a sufletului, nu am simțit niciun fel de emoție față de majoritatea personajelor și în mare mi s-au părut doar niște copii plictisiți care nu au habar ce vor de la viață.

Poate am citit cartea într-un moment nepotrivit sau sunt eu mult prea bătrână pentru genul acesta de literatură. Din această cauză nu am putut acorda romanului mai mult de 2 steluțe din 5.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s