„Din Liverpool în Carpați”, de Arabella McIntyre-Brown, lansare a Editurii ALL la Târgul de carte Gaudeamus


din_liverpool_in_carpati-c1-3d-420x600

București, 10 noiembrie 2016. Din Liverpool în Carpați. Cum am descoperit fericirea în inima Transilvaniei este povestea unei scriitoare britanice trecute de 50 de ani, care a decis să părăsească o metropolă britanică pentru a locui într-un sat din Carpați.

Scrisă într-un stil sincer și antrenant, cu umor britanic, cartea este o declaraţie de dragoste pentru România, ce dezvăluie magia Transilvaniei rurale într-un mod care va cuceri inimile tuturor românilor.

Vă invităm sâmbătă, 19 noiembrie, ora 17.00, la standul Editurii ALL de la Târgul de Carte Gaudeamus, să participați la evenimentul de lansare a cărții. Autoarea, Arabella McIntyre-Brown vă așteaptă cu surprize gustoase care îmbină tradițiile culinare englezești cu cele românești.

Alături de Arabella McIntyre-Brown se vor afla: Alison Mutler, jurnalist, Roxana Preda, profesoară în satul Măgura, Paul Davies, profesor la British Council, Ioana Văcărescu, redactor.

Satul Măgura este, de 6 ani, „acasă” pentru Arabella McIntyre-Brown
În ultimii ani, mai mult de 200.000 de români au plecat să locuiască în Marea Britanie, iar din Anglia au venit în România doar câteva mii de britanici doritori să se stabilească aici. Cei mai mulți au ales Bucureștiul sau alte orașe mari; numai câțiva au descoperit atmosfera deosebită a mediului rural. Scriitoarea și jurnalista Arabella McIntyre-Brown se numără printre aceştia.

 

La vârsta de 50 de ani, tocmai când începuse să se bucure de un oarecare succes ca editor de carte și autor, și-a vândut casa din Liverpool, abandonându-și viața citadină, de om ocupat, și s-a aruncat în acest labirint care este Europa de Est. A părăsit tot ce-i era familiar și s-a mutat în România, pentru a-și trăi viața în solitudine. Astfel, din 2010, Arabella McIntyre-Brown numește „acasă” această parte a lumii mărginită la sud de Munții Carpați, pe care prietenii rămași în Anglia o puteau vedea pe Google Maps doar ca pe o pătură verde, difuză.
Pentru ea, paradisul este satul transilvănean Măgura, aflat la o altitudine similară cu a celor mai înalte piscuri muntoase din Marea Britanie.

 

Mulțumim Kandia, pentru că va îndulci atmosfera acestei lansări de carte, cu surprize delicioase din partea brandului Măgura.

La Târgul de Carte Gaudeamus 2016, partenerii Editurii ALL sunt Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.

image001

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s